Ohjeita uimahallin käyttäjille

Uimahallimme tarjoaa mahdollisuuden opetella uimataitoja, harrastaa uintia sekä muuta vesiliikuntaa ja rentoutua laadukkaassa ja puhtaassa allasvedessä. Korkea hygieniataso on ehdoton vaatimuksemme, jolla taataan uimareiden turvallisuus. Uimareiden huolellinen peseytyminen, uimiseen tarkoitettu puhdas uima-asu ja tilojen säännöllinen ja ammattimainen siivoaminen takaavat hyvän hygienian. 

 

ASIAKASOHJEISTUS 

 • TULE LIIKKUMAAN VAIN TERVEENÄ
 • TULLESSA PESE KÄDET TAI KÄYTÄ KÄSIDESIÄ
 • PIDÄ TURVAETÄISYYS MUIHIN ASIAKKAISIIN JA HENKILÖKUNTAAMME
 • KUNTOSALILLA JA KEILAHALLISSA DESINFIOI KÄYTTÄMÄSI LAITTEEN/PALLON KOSKETUSPINNAT DESINFIOINTIAINEELLA JA KÄSIPAPERILLA
 • LASTEN HUOLTAJAT HUOLEHTIVAT, ETTÄ MYÖS LAPSET NOUDATTAVAT OHJEITAMME
 • KÄYNTIAIKA 1,5 H

PANOSTAMME SIIVOUKSEEN JA KOSKETUSPINTOJEN DESINFIOINTIIN TEHOSTETUSTI. UIMAHALLIVEDESSÄ KÄYTETÄÄN AINA DESINFIOINTIKEMIKAALINA KLOORIYHDISTEITÄ, JOIDEN ANSIOSTA VIRUKSET TUHOUTUVAT NOPEASTI UIMA-ALLASVETEEN JOUTUESSAAN.

Peseytyminen

 • Ennen saunaa ja uintia peseydytään ilman uima-asua. Meikit ja hiukset pestään huolella. Tämä on tärkeää hyvän hygienian turvaamiseksi.
 • Ennen altaaseen menoa peseydytään huolella ja pukeudutaan puhtaaseen, uimahalliin soveltuvaan uima-asuun.
 • Myös WC:ssä käynnin jälkeen peseydytään.
 • Hiusten värjäys, karvojen poisto, kynsien leikkaaminen ja jalkojen raspaus on kiellettyä pesu- ja pukutiloissamme.
 • Päihteiden käyttö ja esiintyminen päihteiden käytön alaisena uimahallin tiloissa kielletty.
 • Tarttuvia infektioita sairastavilta pääsy puku-, pesu- ja allastiloihin kielletty.
 • Noudata turvallisuuskylttejä ja henkilökunnan antamia ohjeita.

Turvallinen ja hygieninen uima-asu

 • Uima-asu on taskuton ja sitä käytetään vain uimahallissa.
 • Vesipekassa on sallittua käyttää burkinia ja uimashortseja, jotka on tehty ja tarkoitettu uimahalliympäristöön, sekä valmistettu sellaisesta materiaalista, joka soveltuu uimahallikäyttöön.
 • Urheilu-, ranta- ja caprishortsien käyttö uima-asuna on kielletty. Lipunmyynnissä on tarvittaessa vuokralla uima-asuja.
 • Kuivat hiukset peitetään uimalakilla. Pitkät hiukset sidotaan kiinni.
 • Uima-asu puetaan päälle vasta uimahallissa peseytymisen jälkeen.
 • Saunaan mennään ilman uima-asua.

Katso liite uimahalliasun päivitetyistä ohjeista!

Lasten turvallisuus

Allasosastolla turvallisuus on keskeisellä sijalla. Allastilassa on aina vähintään yksi uinninvalvoja, joka keskittyy yleisen uintiturvallisuuden valvontaan. Uinninvalvoja ei voi toimia yhden henkilön tai tietyn ryhmän valvojana.

Lapset ovat uimahallissa vanhempiensa vastuulla

Omien vanhempien sijasta voivat lapset tulla uimahalliin myös huoltajan kanssa. Huoltajana voi toimia uimataitoinen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka tuntee vastuunsa lasten turvallisuudesta.

Uimataitoinen lapsi, joka on iältään alle 10 vuotta, voi tulla uimaan ilman aikuista vanhemman lupalapulla. Lapsen pitää pystyä uimaan yhtäjaksoisesti iso allas 25 m päästä päähän. Lupalappu kirjoitetaan ja allekirjoitetaan vanhemman toimesta ja palautetaan lipunmyyntiin.

Vanhemmat tai huoltaja huolehtivat lasten valvonnasta koko uimahallikäynnin ajan

Lapsia ei saa jättää uimahalliin itsekseen. Pienten uimataidottomien lasten kanssa ollaan vain matalissa lapsille tarkoitetuissa altaissa. Lasten kellukkeet, uintivälineet tai kelluttavat uima-asut eivät korvaa uimataitoa. Vanhemman tai huoltajan tulee olla käden mitan päässä uimataidottomista lapsista.

Syvät altaat on tarkoitettu vain uimataitoisille. Syvät altaat eivät sovellu pienille lapsille tai uimataidottomille.

Omat uimavälineet

Allasosastolle voi ottaa mukaan omia pieniä uima-apuvälineitä ja -leluja, mutta ei rantakäytössä olevia uimapatjoja ja -renkaita ym. vesileluja. Omat välineet tulee pestä huolellisesti pesutilassa ennen altaalle vientiä. 

Löytötavaroiden säilytys

Tiloihimme asiakkailta jääneet tavarat, uimavaatteet, pyyhkeet jne. kerätään joka ilta talteen talon sulkeuduttua. Löytötavarakaappi tyhjennetään kahden viikon välein, jonka jälkeen löytötavarat hävitetään. Kadonneita tavaroita voi tulla noutamaan suoraan löytötavarasäilytyksestä. Emme säilytä peflettejä hygieniasyistä.

Emme vastaa asiakkaalta hävinneestä omaisuudesta. Suosittelemme, ettei arvotavaroita kuljeteta tai säilytetä uimahallin tiloissa.

В душевой· Перед сауной и купанием мойтесь без купальника. Макияж смывается, волосы тщательно промываются. Это важно для соблюдения гигиены.· Перед тем, как пойти в бассейн, тщательно вымойтесь и наденьте чистый купальник, подходящий для плавательного бассейна.· Также нужно мыться после посещения туалета.· Окрашивание волос, эпиляция, стрижка ногтей и шлифовка ног запрещены в наших душевых и раздевалках.·Запрещается использование наркотических веществ или алкоголя, также запрещен вход лицам, которые находятся под воздействием этих веществ.· Люди с инфекционными заболеваниями не допускаются в раздевалки, душевые и бассейны.· Соблюдайте дистанциюБезопасный и гигиеничный купальник· Купальник без карманов, для использования только в бассейне· Разрешается использовать буркини и купальные шорты,  изготовленные из материала и преднозначенные для использования в закрытом бассейне.· Запрещается использование  спортивных, пляжных и капри-шорт. При необходимости купальник можно взять напрокат в кассе.· Сухие волосы закрывают шапочкой для плавания. Длинные волосы заплетены.· Купальник можно носить только после душа.· В сауну запрещено заходить в купальнике.

Откажитесь от использования 

парфюмерии!

у многих людей сильные ароматы вызывают головную боль, недомогание и проблемы с дыханием.

Позаботьтесь о других, не используйте парфюмерию в наших помещениях!

 

Päivitetty